Tuffevictor

Alla inlägg under januari 2013

Av Camilla - 29 januari 2013 15:09

Här är en liten fröken som älskar väskor och skor! Att tycka om väskor har hon nog ärvt av mig, men jag hatar att köpa skor. Kanske för att jag är så lång och alla snygga skor har klack? Sötaste lilla gumma.

Vab

Av Camilla - 29 januari 2013 12:24

Suck. Nu börjas det med vabbandet. Skruttan fick iaf gå en hel vecka innan det var dags att vara hemma från dagis och jag med vab. Under helgen blev Vilma dunderförkyld med tjockt snor och rivhosta. Hon har inte haft feber men varit hängig och lite gnällig, vilket man kan förstå. Victor är lite snorig men inte alls som Vilma. Jag fick också superont i halsen natten mot fredagen och jag tror banne mig det var halsfluss jag fick. Eftersom jag har antibiotika hemma, för min Rosacea, så chansade jag och började äta en kur i lördags och på söndagen började det halsonda ge med sig. (Ja jag vet att man inte ska självmedicinera utan läkarkontakt, men jag hade inget val! Gjorde så ont att jag varken kunde sova, prata eller äta, så jag chansade. Har även haft halsfluss X antal gånger så känner igen hur halsen känns) 


Igår fick både Victor och Vilma vara hemma från dagis och jag vabbade på fm. Jag hade inbokade saker på em och behövde åka in på jobbet och som tur var kunde farfar rycka in och ha barnen på em. Idag går Victor på dagis men Vilma är hemma och likaså jag. Natten har varit hemsk och Vilma har vaknat många gånger och snorat, hostat och grinat. Jag sade till Thomas igårkväll att Vilma säkert kommer kräkas inatt, och mycket riktigt. Vid 02.00 vaknade hon och hostade tills hon kräktes. Upp och byta pyjamas och sängkläder. Som tur var kom det inte så mkt och det mesta kom på kuddarna. Stackars liten gumma. Som tur var somnade hon om efter inte allt för lång stund. Jag låg dock vaken länge och har sovit dåligt större delen av natten. Ja, stackars mig va?..;) 


Sötaste syskonen och älskade barn.           



Av Camilla - 24 januari 2013 21:07

Nu är första dagis och arbetsveckan över för imorgon är jag och barnen ledig! Jag är fantastiskt glad över att jag valde att fortsätta mina lediga fredagar, för är sjukt trött. Ja barnen är också trötta och de kommer nog sova länge imorgon! Hoppas jag på iaf :)

Veckan har gått otroligt bra för Vilma och det är så skönt. Hon trivs som fisken i vattnet och älskar att leka och vara med alla barnen. De är verkligen mån om henne och tar hand om henne hela tiden, så kul att se och höra. Enligt fröken så verkar Vilma inte alls tycka det är konstigt att hon är där på dagarna utan hon är go och glad och nyfiken på allt. Det är nog för att hon följt med och lämnat Victor under hela hösten och därför ser dagis som något naturligt. Sedan har hon ju Victor vägg i vägg och han vill gå och hälsa på henne en stund varje dag vilket han oxå fått. Han har blivit mycket snällare och mjukare mot henne sedan hon började på dagis och man ser hur stolt han är över henne. Idag när vi kommit hem så satte han sig bredvid Vilma i trappen, tittade på henne och sa "lillgumman min" och gav henne en kram. Det kändes i mammahjärtat. Fina fina barn! Älskar er. Imorgon ska vi mysa.

Av Camilla - 20 januari 2013 16:39

Imorgon börjar allvaret. Två heltidsarbetande föräldrar och två barn på dagis och en vardag som ska ihop. Eller jag kommer ju tack och lov att vara ledig fredagar ett bra tag framöver. Vilma är nu iaf inskolad och det har gått över förväntan. Kommer att skriva om hennes inskolning vid ett annat tillfälle och då får Thomas skriva om dag 1-3. Sedan blev ju Vilma olyckligt nog sjuk och fick vara hemma de två första dagarna då jag skulle ta över inskolningen. När vi började igen på onsdagen så gick det bra fram till att hon skulle sova middag, då gallskrek hon och jag blev såklart superstressad när de andra barnen var trötta och ville sova. Helt uppgiven gick vi till slut hem och hon somnade gott i sängen hemma. Jag var helt förtvivlad och tänkte att det kommer aldrig att gå. Men det gick hur bra som helst tors och fredag då jag inte var med så mycket, var väl jag som var problemet när hon skulle sova..;) Det är dock med blandande känslor jag går mot morgondagen. Jag ser ju att Vilma trivs där bland alla barn och fröknarna och jag vet att Victor också älskar att vara på dagis, men kan ändå inte hjälpa att jag känner mig lite moloken. Nu får några andra träffa det bästa jag har  mer än vad jag (och Thomas) själv får göra på dagarna. Nån annan får trösta mina (våra) hjärtan när de ramlat och slagit sig mm mm. Men det är väl bara att gilla läget.. Det blir nog bra. 


Älskar er över allt annat mina fina hjärtan! 

 

Av Camilla - 11 januari 2013 18:49

Nu när Vilma varit så duktig på inskolningen så passade det utmärkt att jag fyndade idag! Vilma älskar sin nya stol som jag köpte på halva reapriset idag. Fatta! 125 kr för denna underbart söta stol. Det blev mindre kaos när alla såg stolen men en blev min iaf, eller Vilmas. Victor blev lite avis och ville ha en blå, men han kommer nog låna Vilmas som det ser ut ;)

Av Camilla - 7 januari 2013 18:16

Jag har länge kollat efter ett par gardiner eller tyg till Victors rum men inte hittat några som passat. Tills i lördags. Där, mitt framför ögonen, hängde ju gardinerna jag inte trodde fanns!? Klockrent! Tack kära gardinmakare som har samma färgsmak som tapetmakaren och mig.

Av Camilla - 6 januari 2013 12:53

Vilma vann striden. Efter tre kvällar med hopplöst skrik och grin, och en utmattad Vilma som somnade i min famn vid haltolv, gav vi upp. Sängen står nu åter i vårt sovrum och nu somnar Vilma på en minut när man lägger henne för kvällen. Jag vet dock inte om de tjuriga kvällarna beror på att hennes säng flyttats ut från vårt sovrum, men det spelar nog in. Vilma brukar få sådana kvällar, oftast två i rad då hon är ledsen och skriker när hon ska sova. Kan ju vara växtvärk eller nåt annat som gör henne orolig. Men nu får hon sova ett tag hos oss igen eftersom inskolning på dagis börjar på onsdag. Då kommer det ytterligare något nytt i hennes liv. Hon kanske även måste vänja sig vid sitt nya rum så hon känner sig trygg i det, så nu får hon leka i det på dagarna men sova inne hos oss på nätterna. Lilla älskade skruttan. 


Så här glad var Vilma första kvällen hon skulle få sova i sitt nya rum. Det här kommer att gå galant tänkte jag, men tji fick jag :)

       

När man frågar Vilma om hon ska sova springer hon in och lägger sig på mattan. Kanske skulle det funka att ställa tillbaka sängen, men nu avvaktar vi lite och ser hur det går på dagis. Hon är väldigt mammig just nu och jag är lite orolig för hur det ska gå. Kanske tur att Thomas tar de första inskolningsdagarna. Jaja, det är en annan historia. 

 

Av Camilla - 4 januari 2013 10:58

Vilket underbart väder, tid för utelek! :) Fast måste nog gå in snart, blir tokig för Vilma bara äter snö!! Grr.

Presentation


Lämna gärna en kommentar när du kikar in! Jag skulle då bli superglad!!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Omröstning

Du som läser min blogg, känner du mig?
 Ja
 Nej
 Nej, men jag vet vem du är

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Google Analytics

Besöksräknare


Ovido - Quiz & Flashcards