Tuffevictor

Alla inlägg under juni 2012

Av Camilla - 13 juni 2012 11:55

Nu har Victor äntligen fått sin sommarklippning. Han blir så himla lätt svettig under kepsen och med hans tjocka nackhår så kan jag förstå att det inte känns vidare skönt. I lördags åkte vi till Trudes i Birsta och klippte lillbusen. Eller buse är inte rätt ord för han satt verkligen stilla som ett litet ljus hela klippningen. Han var hur duktig som helst och jag blev såklart stolt i mammahjärtat igen. Victor är så duktig att sitta stilla nu när han är hos doktorn, frisören, hörcentralen etc. Så var det inte tidigare, men så fyller han ju 3 år om nån månad också.

Sedan kan det ju vara så att han börjar bli van efter en mängd olika läkarbesök och undersökningar sedan han var nyfödd. Som tur är har ju alla besök glesats ut och nu är det ju mest hörcentralen vi åker till, men det blir inte så ofta det heller. Vi får dock se hur det går hos tandläkaren när han ska dit om några veckor..;)


Mitt hjärtebarn och min underbart fina son.   

                     

Såklart blev det orange färg i håret. Hans favoritbil är orange och hans favoritkeps är orange. Hmm, inte min favoritfärg precis men Victors..:)   

Av Camilla - 10 juni 2012 20:26

Igår fick Vilma vara modell för en dag..;) Jag älskar att knäppa och det blev en massa fina kort!  Underbara fina unge! 

            

             

Av Camilla - 8 juni 2012 12:56

Igår var vi till Victors förskola på utvecklingssamtal. Då det även börjar närma sig hans sista veckor på Granlohög (huhu) så blev det som ett avslutande samtal också. Vi har varit så nöjda med förskolan och det känns lite sorgligt att han snart inte ska gå där längre. Alla fröknarna har varit toppenduktiga och bla lärt sig stödtecken som de dagligen använt iom Victors hörselnedsättning. De har haft olika projekt om ljud och tänkt på att dela barngruppen i mindre grupper, för att det ska bli en tystare och lugnare miljö för honom. De kommer fortsätta med stödtecken trots att Victor kommer att sluta, för det är ju gynnsamt för alla barns språkutveckling.

Victor har trivs jättebra där och har för det mesta varit väldigt snäll och glad. När han får vara ute så mår han som bäst, men han kan även sitta stilla och pyssla länge inne. Han gillar att måla och att klippa med saxen..:) När han är ute är det cykeln som gäller, i stort sett hela dagen! Han sitter på cykeln och åker dit det händer något, sedan sitter han där och betraktar ett tag för att sedan åka vidare igen..:) Kan ju säga att han slitit ut många par skor genom sitt cyklande (sparkandes fram.) Victor är väldigt förtjust i de mindre barnen och vill gärna hjälpa dem. Ett tag var han dock lite knuffig för att han sedan skulle få ge dem en kram. Det var för att de istället för att säga förlåt fick ge varandra en kram när de gjort varandra något..:) Så det var inte för att vara dum som han knuffades enligt fröken. Jag blev så stolt i mammahjärtat över alla fina saker vi fick höra. De hade även gjort ett litet häfte till oss med bilder på Victor och sedan skrivit en fin dikt till honom. När jag läste den kunde jag inte hålla tillbaka tårarna. Ja, jag vet att den är skriven till alla som slutar, men jag kunde inte låta bli att bli lite rörd. Finaste Victor, hoppas att du får det lika bra på din nya förskola i höst.  

       

Av Camilla - 8 juni 2012 12:36

Härligt att få vara ledig tillsammans en dag mitt i veckan. Vädret var även på vår sida, iaf till en början..:) Victor hade länge önskat sig ett litet fiskespö och sedan åka till stugan för att fiska. Denna dag var perfekt för det och med ett nyinköpt Abu G juniorfiskespö åkte vi ut till stugan. Farmor och farfar var såklart också där så det blev extra roligt för barnen..:) Det var inte alls lika varm där som inne i stan dock. Mestadels mulet och lite kalla vindar från sjön, några regnskurar hanns också med..;) Men det var trots allt en härlig dag ute och båda barnen slocknade på direkten i bilen hem sedan..:) Tyvärr var vattnet så högt så det gick inte att komma upp på bryggan och fiska. Victor fiskade från land i sisådär en minut och sedan var det roligare med alla leksaker som stått där över vintern...:) Vad gjorde ni?

           

Av Camilla - 7 juni 2012 10:16

Just nu känns det som vårat hus alltid sett ut såhär. Men när jag kollar tillbaka på bilderna som låg ute på Hemnet så ser jag ju att det hänt en del. Kolla tex på hallen. Visst är det en viss skillnad? De förra ägarna var här och hälsade på för ett par veckor sedan och jag förstår nu att de tyckte vi hade gjort så mkt fint. Knappt de kände igen sig...:) Förstår nu varför, det här är ju vad de kommer ihåg när man kommer in i huset. 


FÖRE

 

EFTER

     

Istället för hängande korgar, som förra ägaren hade, hittade vi efter mycket letande en liten hatthylla och skoställ. Mittemot denna har vi ju en garderob med spegeldörrar, men lättare för gäster att hänga av sig här om de vill. Hallen är väldigt liten och vi var först inne på att använda rummet intill hallen och göra en större. Men det läggs på framtiden, måste bo in oss lite och känna efter vad vi behöver och vad vi inte behöver. Nu har vi datarum därinne och en massa garderober med handdukar, gardiner, sängkläder mm. Just nu behövs de mer än en stor hall...:)  

Av Camilla - 5 juni 2012 15:45

Nu går det undan. Vilma drar nu upp sig mot allt, går runt saker och släpper ibland taget när hon glömmer bort sig. Hon kan stå stilla länge på samma ställe utan att ramla. Idag, när brorsan är på förskolan, kom jag på att hon inte testat gåvagnen på ett tag. Ställde undan den eftersom det mest var Victor som sprang omkring med den, men en fot i vagnen..:) Det var ju ingen konst för gumman att gå med den. Snart springer det runt två barn här hemma och härjar. Oj oj..;)


 

Av Camilla - 3 juni 2012 18:38

I fredags grillade vi hamburgare till middag. Vädret var helt ok under grillningen, men sedan blev det mulet, kallt och regnskurar. Trots detta var Victor envis och ville sitta ute och äta. Till slut gav vi med oss och satt ute och åt, var ju trots allt 1 juni..;) Men kändes lite skumt att sitta ute i fulvädret, men var nog inte så många som såg oss. Gott var det iaf!..:) 

   

Av Camilla - 3 juni 2012 18:28

Lite tips på billiga turkosa saker (som även finns i andra färger)


Fina ljuslyktor från IKEA. Endast 9 kronor styck, finns i flera olika färger. Just här hemma pryder nu tre turkosa lyktor vardagsrumsbordet. 

Turkosa prydnadskuddar (överdrag) från Jysk. Finns i flera färger och kostar 75 kronor för två stycken 50*50 cm. Finns även mindre stlk för en billigare slant. Såklart pryder två kuddar nu våran soffa. Ska försöka hitta några fler kuddar med lite mönster i. Förut hade Indiska jättefina mönstrade kuddar, men nu var de slut och de som fanns var inte alls lika fina...:( Får leta vidare. 

   

Vad har ni för favoritfärg på sommaren?

Presentation


Lämna gärna en kommentar när du kikar in! Jag skulle då bli superglad!!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Omröstning

Du som läser min blogg, känner du mig?
 Ja
 Nej
 Nej, men jag vet vem du är

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Google Analytics

Besöksräknare


Ovido - Quiz & Flashcards