Tuffevictor

Alla inlägg under april 2012

Av Camilla - 11 april 2012 12:17

Jag fattar inte att vår lilla kille fyller 3 år till sommaren. Men visst märker jag att det har blivit en stor kille och det händer så mycket med hans utveckling just nu. Jag blir lika förvånad varje dag när han ständigt säger nya meningar och kan göra nya saker. Så härligt att se!

Bilar, bilar och åter igen bilar är det som gäller för Victor. Han har nästan alltid en bil i varje hand, tom på dagis har han det...:) Han gillar även bollar och verkar intresserad av sport. Att skjuta med innebandyklubban inne är också kul. Mindre kul för golvet och väggarna dock. Så underbart att det snart är vårvärme och sommar så vi kan vara ute och spela. 


Här kommer två andra saker Victor tycker om och nog längtat efter..

Att kunna köra motorcykeln igen..:)

 

Och att lära sig cykla. "Spring/balanscykeln" ska vara bra när de ska lära sig cykla. Han var otroligt duktig när han sparkade iväg första gången i helgen. Han är ju inte ett dugg rädd för farter verkar det som och det gick med en väldans fart när han åkte fram och tillbaka på gatan. Tur det är en återvändsgata och det inte kommer så många bilar här. Lär bli många åk i sommar!

     

Av Camilla - 10 april 2012 13:34

Jaha, nu har vi alla haft ett varv med magsjuka också. När vi inte trodde det kunde bli värre så slog den till, den fruktade sjukan som jag har extrem fobi mot. Thomas började bli frusen och kände sig helt matt i kroppen på min födelsedag. Han låg mest i soffan och vilade och missade den goda smörgåstårtan han själv gjort. På kvällen kände han sig piggare och fikade innan vi lade oss. Vid 3 tiden på natten, tror jag det var, så fick han sådan halsbränna att han var tvungen att gå upp och kräkas. Sedan somnade han om och kände sig hyffsad. Han var iaf hemma två dagar för att vara säker att inte smitta någon annan. Som tur är lyckades han lura mig att det inte alls var magsjuka utan att det var halsbrännan som gjorde att han kräktes, vilket var tur då jag har extrem fobi mot att kräkas. Hade jag vetat att jag gick mot en magsjuka hade det varit jobbigt! Nu tänkte jag inte så mkt på det, inte mer än jag brukar iaf..;) Men så på skärtorsdagen slog den till. Men efter ca tre timmar så var den över och jag mådde hyffsat. Nästan exakt samtidigt som jag fick den hörde jag hur Vilma kräktes på nedervåningen. Lilla hjärtat. 


Då Victor varit så mkt sjuk och just kommit igång med att äta så fick han i ilfart bli hämtad av farfar, de som erbjöd sig, och åka hem dit för att om möjligt undvika magsjukan. Han sov där i två nätter och vi kunde vila efter en jobbig kväll och natt med magsjuka och ledsen Vilma. 

 

Victor klarade sig från magsjukan, men på påskafton när vi skulle åka och hämta honom och samtidigt äta påskmiddag, då blev farmor frusen och fick gå och lägga sig. Det blev en snabb middag och sedan åkte vi hem. Mycket riktigt åkte farmor dit senare på kvällen. Farfar klarade sig med bara lite illamående. Oj oj vilken påsk. På påsksöndagen åkte vi iaf till Stöde och firade lite påsk med mormor och morfar. Återstår att se om de klarar sig. Men lika fort som den kom, lika fort försvann den. Konstigt, men glad är jag för det. När vi tänker efter så tror vi att Victor var den som fick magsjukan först. Eftersom han hade haft krupp och brukar kräkas då så märkte vi nog inte av den så mkt, men det var en kväll som han kräktes mer och det kändes som nåt annat än för kruppen. Jaja, hur som helst är vi alla hyffsat krya nu och Victor är på dagis för första gången på över två veckor. Han sträckte upp armarna imorse och skrek, Ja! åka dagis! så antar att han längtat..:) 

       

Tack f&f och m&m för de fina presenterna V&V fick i sina påskägg!


En sak till! Nu är det slut på friden här hemma då Vilma kommit på hur man kryper i Påsk! Duktig gumma men ack så jobbigt för mig..:)

Av Camilla - 4 april 2012 12:20

Ja, nu närmar sig påsken med raska steg och här har det inte påskpyntats så mycket ännu. Men Victor har iaf fått fixa påskriset, med lite hjälp av mig..;) och så har jag såklart köpt hem påskliljor till köksfönstret och gula tulpaner till köksbordet. En och annan tupp och kyckling har Victor fått placera ut också. En kasse med gamla påskägg ligger fortfarande i tvättstugan, får se om några kommer fram eller om det räcker med de nya vi får..;) Brukar ni påskpynta mycket?

         

Av Camilla - 3 april 2012 21:14

Firandet av min födelsedag kommer som vanligt att bli uppdelat i flera omgångar pga sjukdom och arbete. Thomas som fyllde i mitten av februari har fortfarande inte blivit uppvaktad av syrran och co då vi varit sjuka extremt mycket i vår. Ja, även syrrans grabbar har varit hemma mycket med förkylningar om vartannat. 


På min födelsedag var iaf mamma, pappa och farmor här och uppvaktade, så lite firande blev det trots allt. Och kul att ha firande kvar också...;)

   


Just nu har Vilma fortsatt feber och är väldigt kinkig. Victor som varit hemma från dagis hela förra veckan är fortsatt hostig, grinig och trött. Då han inte är helt återställd ännu och inte riktigt kommit igång med ätandet så bestämde vi att han skulle få vara hemma från dagis den här veckan också för att samla krafterna och inte riskera bli sjuk igen till påsk. Det innebär lite mer "jobb" för mig och jag måste erkänna att jag börjar bli ganska sliten och less på att bara vara inne. Då Vilma är sjuk nu kan jag ju inte gå ut med Victor heller. Ja ja, bara att bita ihop. Värst är dock att jag inte får sova på nätterna pga att Vilma vaknar av sin hosta ca en gång i halvtimmen..:( Ja ja..det måste väl gå över det med snart. 


En av Thomas presenter kunde inte komma mer lägligt nu känner jag. En överraskande Sthlm-weekend med två hotellnätter om ett par veckor!  Visst känns det redan i mammahjärtat att jag/vi ska vara borta från småtrollen, men det här behövs verkligen efter vår tunga vår. Farmor och farfar kommer att bo i huset och jag vet att det kommer gå jättebra!. 



Av Camilla - 1 april 2012 20:23

Ett stort Grattis till mig idag som fyller 35 år! Oj oj vad åren går.. Dagen har varit bra trots fortsatt sjukstuga. Nu är det Vilma som ligger över 39 strecket och Victor fortsätter matvägra efter kruppanfallet förra lördagen. Nu tror jag mest det är nån sorts trots och jag orkar inte tjata på honom. Han äter väl när han är så hungrig att han inte orkar trotsa längre, men jobbigt är det!! Thomas har också känt sig lite hängig idag och hade lite feber på em, måtte han inte bli sjuk nu till påsk! Jaja, hur som helst har jag blivit uppvaktad idag med tårta och fina presenter! Mer om det imorgon eller när jag får tid att blogga igen!?.. Hoppas ni alla haft en bra helg! Kram!

Presentation


Lämna gärna en kommentar när du kikar in! Jag skulle då bli superglad!!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Omröstning

Du som läser min blogg, känner du mig?
 Ja
 Nej
 Nej, men jag vet vem du är

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Google Analytics

Besöksräknare


Skapa flashcards