Tuffevictor

Alla inlägg under augusti 2011

Av Camilla - 21 augusti 2011 14:04

Jaha, nu var semestern slut och imorgon börjar vardagen igen. Thomas börjar att jobba och jag är hemma med barnen. Det kommer nog att gå bra, men blir nog jobbigt ett tag framöver innan alla rutiner är skapta och min kropp blivit van mindre sömn..;) Victor blir hemma med Vilma och mig nästa vecka men veckan efter så börjar han sina timmar på dagis. Vi går nog dit och leker lite nästa vecka så han får bekanta sig med de nya barnen som skolats in. Men jag tror och hoppas på att det kommer gå jättebra för Victor att börja på dagis igen!


Igår "flyttade" vi hem ifrån stugan för i sommar..:( Fattar inte vart denna sommar tog vägen? Thomas har haft 7 veckors semester och det är ju länge! Tänk när man bara har 4 veckor, det kommer ju vara olidligt kort. Tur att vi har en massa dagar med föräldrapenning sparat, blir till att förlänga semestrarna de kommande 8 åren..;)


Victor kommer nog att sakna att springa rakt ut på morgonen. Men förhoppningsvis kommer han tycka det är kul att träffa alla dagiskompisar och förhoppningsvis blir det en rolig höst i stan också.


Såhär glad är Victor när han får vara i stugan och påta på..:) Fortfarande väldigt lik Tore Skogman, eller hur!? Hihi..

 Lillan tar det mer coolt än så länge, tur är väl det då Victor är en liten buse som nog har en släng av två-års-trots just nu... Men måste säga att han mestadels är jättesnäll. Energi till tusen har han ju, men det är ju bara bra. Han är väldigt mån om sin syster och vill hela tiden se vart hon är och gosa med henne. Ibland blir han dock lite hårdhänt, men det är inget illa menat, han vill ju bara vara snäll och kramas.      

Av Camilla - 17 augusti 2011 11:11

Härom dagen tog vi en liten dagstripp till Höga Kustenbron. Solen sken och det var jätteskönt däruppe. Förra gången vi var där så blåste det isvindar, men inte denna gång..:) Vi hade med oss lite fika och sedan lekte Victor och pappa i lekparken och Vilma och jag satt och kikade på. (eller Vilma sov och brydde sig inte så mkt..;)


Det är typ den enda tripp vi varit ut på i sommar, men nästa år drar vi väl iväg någonstans när Vilma blivit större och Victor lite lugnare kanske..;)

            

Av Camilla - 16 augusti 2011 20:34

Idag var det dags för en vägning och mätning på BVC för Vilma. Det var två veckor sedan hon senast vägdes så nu var det på tiden. Jag ser ju att hon växt mycket men jag trodde inte att hon växt så mkt! Hon är ett litet matvrak lilla prinsessan och det syntes väl på vågen. Hon blev för övrigt hela fyra veckor idag, vart tar tiden vägen? Den går verkligen fort.


110719: 3500 gr, 49 cm

110725 : 3290 gr

110729: 3480 gr

110803: 3685 gr, 52 cm

110816: 4520 gr, 55,5 cm


Vilma har gått nu gått upp 1 kg sedan sin födelsevikt och det mesta bara de senaste två veckorna! Men slår man ut ett snitt på hennes fyra veckor så blir det ju 250 gr/vecka och då känns det lite bättre..:) Hon har ju eg gått upp mer än 1 kg iom att hon gick ner i vikt i början. Men det räknas inte..;) Men jag har hellre än matglad och nöjd bebis än en missnöjd bebis som inte vill/orkar äta. Victor var 3 månader då han vägde som Vilma gör nu. Men han vägde ju bara 2085 gr när han föddes och såklart spelade ju hans VSD in också. 


Som tur är har hon ju även växt ganska mycket på längden, blir nog en lång donna det här!


Sötaste lilla (stora) rultan.

  

    Vi var även med Victor till öronläkaren idag. Man ville kolla ifall han hade vätska bakom trumhinnan, men det såg fint ut. Det enda läkaren hittade var lite vax som han plockade bort. Victor grinade, skrek och var helt förtvivlad under undersökningen, var såklart inge kul att få huvudet fasthållet och bli petad i örat :(  Men han var så duktig vårat hjärta. 


Världens bästa Tuffe Victor..

    

Av Camilla - 15 augusti 2011 15:14

 

Av Camilla - 9 augusti 2011 21:32

Victors nya sommarnöje, nu när det är för kallt för att bada, är att köra motorcykel..:) Svårt det där med gasen dock...han har inte riktigt förstått att han måste trycka ner foten ganska hårt och helst hela tiden. Ibland står han bara och hackar på samma ställe, hi hi..det ser bara för roligt ut..:) Duktiga killen är han iaf..   


 

Av Camilla - 9 augusti 2011 19:57

      

Av Camilla - 9 augusti 2011 19:20

Hemma en snabbis och tvättar, kollar post och vattnar blommorna. Men imorgon åker vi nog ut till stugan igen. Det är så skönt att Victor kan vara ute hela dagarna, trots att vädret inte varit det bästa. Synd bara att det inte är badväder, för det är verkligen det bästa han vet. Lillasyster sover och äter mest och därimellan blir det ju en del blöjbyten. Märker dock att hennes vakna timmar blir fler och fler vilket är kul! Men måste säga att det är skönt att Thomas fortfarande har nästan 2 veckor kvar av sin semester, för det är ganska intensiva dagar. Viss trötthet kan jag erkänna att jag känner! Men hade inte räknat med annat heller..:)


Idag blir förresten Lillasyster 3 veckor. Tiden går verkligen fort även om dagarna ser nästan likadana ut. Men nu är det rutiner som skall skapas och så kommer det väl vara ett tag framöver! Jag har inte glömt att jag lovat att skriva om natten då lillasyster kom, men jag har inte funnit tiden till det ännu, men den kommer nog snart! Går inte att blogga så bra i stugan..så får bli när jag har mer tid hemma.


Hoppas ni alla har det bra!

Av Camilla - 5 augusti 2011 14:46

Victor har varit lite reserverad och inte velat hoppa i båten som vi har liggandes vid bryggan. Men så en kväll så kände han sig mogen..:) På med flytvästen utan problem och sedan hopp i båten med pappa och farfar. Stora killen! Och såklart ville han hjälpa farfar att ro..:)

   Lillan tog allt med ro och låg och sov istället..:) Lilla snusan!

    

Presentation


Lämna gärna en kommentar när du kikar in! Jag skulle då bli superglad!!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Omröstning

Du som läser min blogg, känner du mig?
 Ja
 Nej
 Nej, men jag vet vem du är

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Google Analytics

Besöksräknare


Ovido - Quiz & Flashcards