Tuffevictor

Alla inlägg under maj 2011

Av Camilla - 14 maj 2011 13:26

Vaknade till spöregn imorse och det regnar fortfarande. Trist men ganska nödvändigt dock. När solen skiner och det är varmt och skönt ute vill man ju inte direkt vara inne och städa. Dammtussarna har verkligen virvlat runt här hemma men nu är de puts väck! Skönt! Jag har dammtorkat och Thomas har dammsugit. Snart blir det en svängom med skurmoppen också, men jag tror att Thomas blev uppbjuden till den dansen..;)


Medans vi fejjat på med städningen har lilleman tagit det lugnt på sitt rum. Hur skönt ser inte det här ut då på en regning dag? Först lite läsning och sedan lite Pingu på Ipaden. Myspojke!..

     

Victor är fortfarande lite snorig och hostig, men är så nöjd över att han gjorde en helvecka på dagis. Han klarade dessutom den galant! Fröknarna är nog lite imponerad över vår duktiga lilla prins...   


Förresten! Ikväll håller ni väl tummarna för Eric Saade i Eurovision song contest? Det tänker jag iaf göra, men tror det kan bli svårt för honom att vinna. Jag satsar nog en slant på Irland... vad tror ni?

Av Camilla - 11 maj 2011 20:27

Dagarna och veckan rullar på. Victor är peppar peppar fortfarande frisk och vi går mot en hel jobb- och dagisvecka. Skulle ju vara toppenskönt att inte behöva vara hemma med en sjuk Victor, så håll tummarna att det går vägen! Victor trivs verkligen toppenbra på dagis och det känns lugnande att veta när jag sitter på jobbet! Enligt fröknarna har han alltid något att göra och han upptäcker ständigt nya saker, skrotnissen våran! Att sova i öppen säng fungerar sådär dock, han har så svårt att komma till ro så nu har vi vänt öppningen mot väggen. Vi tar nya tag till helgen! Det har blivit dåligt med uppdatering här, men sedan vi köpte ipaden så slår jag sällan på rätta datorn. Är sådär att blogga från paddan, går varken att byta typsnitt på texten eller ladda upp bilder. Men idag får ni hålla till godo med det! Nu ska det bli lite kvällsfika här och sedan blir det Greys! Trevlig kväll på er.

Av Camilla - 8 maj 2011 21:08

Idag tog vi bort ena sidan på Victors säng. Han börjar ju att bli lite stor för att sova i spjälsäng känns det som, så detta var en ganska bra lösning tillsvidare. Victor bökar runt ganska mycket innan han somnar, så har varit ganska skönt att ha honom instängd, får nu se med spänning hur det här fungerar? Men ramlar han ur sängen så är det inte så högt ner till golvet samt att jag lagt en saccosäck bredvid, så det ska nog gå bra.


Ikväll fick jag ligga i saccosäcken bredvid hans säng i ca 45 minuter! Han tyckte såklart att det var kul att hoppa ur sin säng och springa iväg till dörren. Men peppar peppar hände det bara två gånger och han kom nästan genast tillbaka och hoppade upp i sängen igen. Nu sover han gott, men kanske kan förväntas att han kikar in till oss i natt? Ja, spännande att se hur det ska gå?!


En lycklig Victor som fick testa sin "nya" öppna säng!

   

         


Av Camilla - 8 maj 2011 20:45

På fm idag tog vi premiärturen ut till stugan...:) Det ser fortfarande ganska brunt och trist ut där, men snart kommer nog den härliga grönskan som man längtar efter. Men jag undrar hur det kommer att se ut där i sommar? Inom några veckor kommer det påbörjas arbete med att gräva för kommunalt vatten och avlopp på tomten. Fy, kommer att bli som en lerhög på gräsmattan kan jag tänka mig...:( Men förhoppningsvis är de klara tills att vi fått semester och vill spendera dagarna där. Hoppas kan man ju alltid....


Det var varmt och skönt tills vid två-tiden idag, sedan blev det sol-dis och jag tyckte det blev lite småkallt. Men härligt att vara ute ändå! Victor tyckte det var kul iaf, lilla skrotnissen våran!


Njuter i solen med pizzarester sedan gårdagen och en skvallerblaska. Thomas fiskar och lilleman härjar på gräset... Härliga tider!

  

  

      


Av Camilla - 8 maj 2011 18:39

Äntligen var vi alla tillräckligt friska igår för att kunna träffas och fira min födelsedag, sisådär 5 veckor efter min riktiga födelsedag..:) Men bättre sent än aldrig. Var ganska kul att få paket så långt efter jag fyllt år..och vad tror ni jag fick?


Jo, mina efterlängtade burkar!...:) (Bröd och kakor)

Och så den obligatoriska bilden på tårtan, som typ alltid ser ut såhär! Jag googlade för att hitta ny inspration, men den blev lika som den alltid ser ut ändå. Hi hi...men god blir den iaf och det är ju huvudsaken.

  

Efter fikat blev det själklart mycket lek för grabbarna. Oj oj, vilka busiga grabbar vi har säger jag bara! Men de tre kusinerna kommer nog ha mycket skoj tillsammans i framtiden. Undra om det kommer att bli en fjärde grabb i sommar eller om det skall komma en liten tös och slå sig in i grabbligan! Vad tror ni? Jag tror mest på en grabb till iaf.

   

Att dansa till Eric Saade´s popular var kvällens höjdare för grabbarna..:)  

     

Av Camilla - 3 maj 2011 20:12

Tror vi får skaffa klippkort på sjukhuset, för nu har vi tillbringat en söndag-em samt en måndag natt mot tisdagen på sjukhuset. Inte det roligaste stället att hänga på direkt.


I söndags em var jag tvungen att åka in på förlossningen. Ja, ni läste rätt, förlossningen! (Var då i v 26+6). Anledningen till att jag var där var att jag under de två senaste veckorna känt tilltagande sammandragningar, speciellt när jag är uppe och går. Det är ju iof ganska vanligt att man har sammandragningar under graviditeten, men det kändes inte helt rätt. Så fort jag reste mig så drog magen ihop sig till en klump och det gjorde jätteont att gå. Jag fick genast en flashback till hur jag kände när Victor kom tidigt och då jag öppnat mig i vecka 32. Jag har vilat mig igenom helgen och det blev en aning bättre än vad det var på fredagen när jag kom hem ifrån jobbet. Men då vi inte vet när jag öppnat mig under Victors graviditet så började jag fantisera om att jag nog redan öppnat mig och att barnet nog snart kommer. Började se prematuren framför mig igen. Hur som helst så ringde jag till förlossningen och de tyckte jag skulle komma upp på en kontroll. Skönt att veta hur läget är innan en ny arbetsvecka skulle börja.


Som tur är så hade jag varken öppnat mig och livmodertappen var fortfarande lång och med bra styrka. Puh, peppar peppar. Men jag ska nu försöka tänka mig för och inte lyfta för mkt, gå får fort eller långt osv. Jag blev faktiskt sjuksriven på 50% för att kunna jobba halvdagar och gå hem och vila sedan. Jag har dock inte utnyttjat den ännu utan försöker att ta det lugnt på jobbet och tänka mig för vad jag gör. Har dock flexat ut vid tre och åkt hem och vilat en timme innan Victor och pappa kommer hem. Men så fort  jag känner att de intensiva och jobbiga sammandragningarna blir för mycket så kommer jag nog jobba halvtid ett tag. Vill inte riskera en för tidig födsel denna gång...


Ja, och så besöket på akuten  natten mot idag då... Victor hade tillfrisknat bra ifrån sina höstblåsor och gick på dagis som vanligt igår. På kvällen började han dock få en ganska otäck skäll-hosta då och då samt att snoret rann under näsan igen. Suck tänkte jag, inte nu igen. 


Klockan 23.15 vaknade vi av en intensivt hostande Victor. Jag gick in till honom och tänkte försöka stilla hostan med lite vatten, men den bara blev värre och värre och Victor skällde som en hes hund. Jag tog med honom in till oss men det var omöjligt att stilla hostan som nu gjorde att han knappt kunde andas. Han lät så tungandad och hade det så jobbigt lillhjärtat. Såklart blev det ju inte bättre av att han grinade hysteriskt då det säkerligen var en otäck upplevelse att inte kunna sluta hosta och få luft. Satte på Pingu på Ipaden, som brukar få honom att lugna ner sig, men det gick sådär. Thomas ringde samtidigt till sjukvårdsupplysningen och fick meddelande att de skulle ringa upp om 30 min! Alltså de 30 minutrarna kändes som en evighet!! Man hinner tänka mkt under den tiden... Tänk om luftvägarna täpps igen helt osv...


Victor lugnade dock ner sig lite och efter att jag lyckats få in lite nässpray i hans näsa så tyckte jag att han blev en aning bättre i andningen. Till slut ringde sjukvårdsupplysningen och efter att ha hört Victors hosta och andning över telefonen så tyckte hon att vi skulle åka in på akuten. Ja, det var bara till att klä på oss och bege oss ut i den kalla och ruggiga natten. Tur att vi inte har så lång väg till sjukhuset. Vi var väl där kanske kvart över tolv. Som tur var var det lugnt där och vi fick träffa en sköterska ganska omgående. Syresättningen var 99% och det kändes lugnande. Klockan 01.00 väntade vi fortfarande på att läkaren skulle komma och som tur var så kom hon kort därefter. Det var tom Victors hjärtultraljudsläkare som jobbade natten! Skönt då hon då känner till Victors historia. Hon konstaterade förkylnings- /falsk krupp och Victor fick andas in luft med adrenalin. Det var ju ingen höjdare precis och Victor skrek så han höll på att tappa andan igen..;) Efter att det fått verka en stund blev andningen lättare och vi fick åka hem.


Vi var hemma strax efter 02.00 Victor var uppspelt och vi med. Somnade kanske vid 03-00 och Victor vaknade med ny hostattack klockan 05.00 Han somnade dock om igen och vid 07.00 klev jag upp och åkte på jobbet. Thomas och farfar har delat på att vara hemma med Victor idag. Han har turligt nog blivit bättre i hostan under dagen och jag hoppas hoppas att inte krupp-hostan kommer tillbaka i natt, för nu behöver jag verkligen sova en hel natt känner jag! Puh vilken pers. 

       

Av Camilla - 1 maj 2011 10:06

Imorse klockan 07.30  

 

Tror att någon vill ut och åka med pappa på cykeln. Igår monterades äntligen cykelstolen fast och nu är det bara att ge sig iväg! Tror Victor tycker det är jätteskoj, verkar som så iaf!


Klockan 09.30 Redo att bege sig ut!

     

   

Victor och pappa är fortfarande ute och cyklar! De har nog cyklat till någon lekpark kan jag tro! Mysigt! Ha en bra söndag allihopa!  

Av Camilla - 1 maj 2011 09:53

Igår blev det ett lugnt firande för oss. Vi hade tänkt fira Valborg med syrrans familj, men då både syrran och Alfred nyss blivit förkylda och Victor nyss varit ganska sjuk, så hoppade vi det och firade hemma istället. Det gick såklart lika bra, tycker faktiskt inte att Valborg är så speciellt. Detta år är det ju även bara som en vanlig helg, ingen extra ledig dag...:(


Det här blev iaf jag bjuden på av min mästerkock här hemma! Medan jag låg på sängen och läste nyaste Se och Hör och Victor kollade på Pingu på Ipaden bredvid, så tillagade Thomas denna fina och mycket GODA planka! Du är så duktig älskling! Tack för en god middag...  

  

Någon brasa blev det dock inte. Var ingen i närheten och vi orkade faktiskt inte ge oss iväg på någon heller. Var ganska kyligt på kvällen och så luktar man bara rök efteråt..:) Hihi. Vad gjorde ni? Hoppas ni hade en trevlig kväll iaf!  

Presentation


Lämna gärna en kommentar när du kikar in! Jag skulle då bli superglad!!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Omröstning

Du som läser min blogg, känner du mig?
 Ja
 Nej
 Nej, men jag vet vem du är

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Google Analytics

Besöksräknare


Ovido - Quiz & Flashcards