Tuffevictor

Alla inlägg under februari 2011

Av Camilla - 2 februari 2011 20:46

Ultraljudet klockan 08.00 visade att vätskan fortfarande fanns kvar men ev. var det nu lite mindre! Läkarna som gick ronden skulle lämna besked om fortsatta åtgärder men nu verkade det iaf som det värsta var över och att vi kunde släppa tanken om operativt ingrepp. Mycket riktigt så fick vi besked av läkarna att nu såg det ut som vätskan började gå tillbaka! Så skönt!..:) Victor var mycket piggare nu också så det kändes som om allt började gå åt rätt håll. Äntligen! Den här dagen tillbringade vi ganska mycket ute på avdelningen, Victor började ju bli så mycket piggare och ville träffa folk. Han fick tom träffa clownerna..:)  Det var ju spännande!

  

  

  

  

ANNONS
Av Camilla - 1 februari 2011 19:23

Klockan 01.00 kom kardiologen lite yrvaket och kopplade upp hjärtultraljudet. Det tog bara några minuter innan han konstaterade vätska i hjärtsäcken. Usch, luften gick ur oss. Han satte direkt in vätskedrivande medicin och sade att Victor skulle hållas fastande från klockan 04.00 Han trodde att det nog skulle bli aktuellt med sövning och operation för att ta bort vätskan på morgonen. Gah! Det var inge roliga nyheter sådär mitt i natten. Vi var ju såklart rädda att det skulle hända något med hans hjärta under natten, men han sa att så länge vätskan inte ökade så skulle det inte påverka hjärtat. Fylls det däremot på med mer vätska blir det svårt för hjärtat att slå. Ni kan tro att vi INTE sov den natten. Jag låg iaf i en säng, stackars Thomas låg ihopkrypen i den svarta skinnfotöljen på rummet. Att gå till Ronald M att sova var  inte aktuellt för honom, vi var ju så oroliga. Att vi skulle få åka hem med nattåget på måndagen var nu heller inte aktuellt...usch, vilket bakslag!

 

Klockan 08.00 fick Victor göra ett nytt hjärtultraljud och därefter fick vi vänta på besked ifrån läkarronden. Det var en lång och jobbig väntan och Victor var såklart hungrig. Men så kom då ronden till slut och gav oss beskedet att det inte blev operativt ingrepp utan nytt ultraljud nästa morgon för att se hur vätskan artat sig. Samma procedur igen alltså, fortsatt medicining och fasta från klockan 04.00

 

Kommer faktiskt inte ihåg vad vi gjorde den dagen? Har inga kort och har inte noterat nåt speciellt. Vi var nog mest nervösa och extra vaksamma efter tecken på att vätskan ökat.

  

 

ANNONS

Presentation


Lämna gärna en kommentar när du kikar in! Jag skulle då bli superglad!!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Omröstning

Du som läser min blogg, känner du mig?
 Ja
 Nej
 Nej, men jag vet vem du är

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21 22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tuffevictor med Blogkeen
Följ Tuffevictor med Bloglovin'

Google Analytics

Besöksräknare


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se