Tuffevictor

Alla inlägg under november 2010

Av Camilla - 24 november 2010 13:38

Tisdag=Kusinkärlek.

 

    

Av Camilla - 23 november 2010 13:24

Kan ni fatta att det börjar lacka mot jul och att första advent är på söndag?. Det känns som man är oförberedd varje år och undrar vart året tagit vägen? Samma funderingar även detta år! Jag tycker ju nyss att det var jul och Victor bara var en litet bäbis. Nu är han en stor pojke och kan och har lärt sig så mycket. Men mysigt är det!

 

Nu när Victor sover så ska jag passa på att stryka sovrumsgardinerna. Adventsljusstaken och ljuskransen är redan på plats, men då lilleman är så nyfiken på allt är det omöjligt att stryka medans han är vaken. Igår när han sov på dagen så fixade jag köket. Man får ta det pö om pö de dagar som är kvar till advent. Skönt att börja i tid. Har ni börjat?

  

 

     

Måste ju ha med lilleman på bild också. Här sitter han och tränar sin finmotorik. Att tigga kronor av mamma och sedan stoppa i sparbössan var ju riktigt kul. Tjänar lite pengar på kuppen också. Vem kan motstå dessa bedjande ögon? Han länsade hela plånboken på småpengar den lilla rackaren. Men han är värd varenda krona vår guldprins.

  

  

Av Camilla - 21 november 2010 19:07

Nu är julen räddad, iaf julgodiset. Idag när Thomas och jag var på IKEA en sväng så hittade vi det fina uppläggningsfatet! Tjohoo...det var helt perfekt! På översta fatet/skålen ska det vara knäck och på det undre Rocky Roads. Men godiset kan vi inte göra förrän några dagar före jul, annars är de slut till julafton! Har ni inte ätit Rocky Roads så tycker jag att ni verkligen skall göra dem i år. Recept kommer närmare jul, annars kan ni kolla på Laila  Lindholm på recept.nu. Farligt gott är det! Bilden är lånad från recept.nu.

 

En liten påminnelse om hur uppläggningsfatet ser ut. Me like!

    

Av Camilla - 21 november 2010 12:45

Igår åkte vi till mamma och pappa och hälsade på, var ett tag sedan jag var hem så var på tiden! Vi fick såklart gott fika, god mat och för Victor blev det en massa bus. Det bästa för honom var nog helt klart när han fick bada i mormor och morfars badkar. Victor verkligen älskar att bada och här hemma blir det ju bara i en badbalja då vi inte har badkar. Varje dag, flera gånger om dagen, gör han tecknet för att bada och hämtar sin badbalja. Men den här dagen fick han bada i ett stort badkar och hans lycka var gjord. Till en början var han nog lite brydd över att det var ett sådant stort badkar (för honom iaf) och stod mest upp. Men efter ett tag satte han sig ner och började plaska hej vilt. När han blivit riktigt stursk drog mormor honom fram och tillbaka i badkaret så vattnet yrde, det var superkul och han blev inte rädd trots att han ibland fick vatten i ansiktet. Sötaste lilla badpojken i hela världen.

  

  

För övrigt går nu Victor omkring och säger sitt namn hela dagarna... Han säger nästan Victor klockrent, huga vad tiden går fort och vad duktig lilleman blivit. Nu går det fort med utvecklingen och nya ord poppar upp då och då. Anka är också ett favoritord, såklart för vår lilla badkille.

Av Camilla - 19 november 2010 20:40

Idag har det varit en solig men ganska kall dag. Victor och jag sov ända till kvart i nio imorse! Så skönt!! Imorgon när det är helg så lär han väl vakna sju. Iallafall så pylsade vi på oss kläder och gick ut vid elva-tiden. Det var riktigt skönt i solen, man kände att den värmde en aning. Först skruttade Victor omkring här hemma men sedan satte han sig i vagnen och vi gick in mot stan för att möta upp Thomas som flexade ut vid lunchtid. Vi hann ända till sporthallen och då började jag faktiskt att frysa. Brr...blåste riktigt kallt när vi vände och fick vinden i ansiktet. Som tur var satt Victor och hade det varmt och skönt i vagnen.

 

Hi hi...nära att doppa näsan i snön..:)

 

  

Väl hemma somnade Victor och sov nästan hela 3 timmar! Trött liten kille. Fick faktiskt väcka honom så att han skulle kunna somna ikväll samt för att kusinerna kommit på besök. Yrvaken och lite purken över att jag väckt honom så blev han genast på bättre humör när han såg kusinerna och moster. Thomas kockade god middag, egna hamburgare, medans vi andra lekte och busade. Maten smakade gott och efterrätten nästan ännu godare! Marängsviss! Mumma!

  

  

  

   Nu sitter jag  här och slötittar samtidigt på Idol. Dagen har gått jättefort och jag är ganska trötter...blir nog en tidig kväll... Nya tag imorgon! Trevlig helg på er!   

Av Camilla - 18 november 2010 14:14

Igår hade Victor rotat fram denna napp, som ligger i en av kökslådorna, och kom med den i munnen. Usch vilken flashback jag fick då jag såg honom... Den här nappen fick Victor när han hade genomfört hjärtoperationen i Göteborg och den låg han och snuttade på första gången vi fick se honom efter att respiratorn kopplats bort och han vaknat upp. Det var så otroligt skönt när vi kom in på IVA-rummet och såg att han hade nappen i sin mun. Jag hade kämpat länge och väl hemma för att han skulle ta napp, men utan resultat. Det kändes som han hade en liten tröst med nappen iaf när han låg där i sängen, medtagen och fullproppad med morfin. Han fick lite socker då och då på nappen, samt lite vatten. Han var så törstig men fick inte dricka vatten förrän kroppen kommit igång. Stackars stackars liten... fy, knappt jag fattar vad han och vi gått igenom. Det är snart 1 år sedan och vi är så tacksamma att allt har gått så bra och att han nu är pigg och glad! Älskade älskade hjärtebarn. Du är det bästa som finns..   

  

Av Camilla - 17 november 2010 13:20

Igår kom Arvid till oss då hans lillebror, mamma och pappa var på babysim. Arvid är så söt och brukar skriva listor hemma, med mammas hjälp såklart, på vad han ska göra hos moster. Idag var listan inte så lång... tror det stod leka med bilar, se på tv och äta middag, om moster har någon god mat!? Någon god mat?? Klart moster har god mat, lagar ju bara god mat!..  Som tur är hade jag tagit fram köttfärs och lagade till en riktigt god köttfärssås. Såklart ville Arvid äta hos moster då....:) Det räckte som tur var även till hans mamma och pappa som kom hungriga efter babysimmet. Tur man är storkokerska!   

 

Victor tyckte som vanligt att det var superkul med kusinbesök. Han var helt vild och speedad och skrattade åt allt som hans kusiner Arvid och sedan Alfred gjorde. Lilla goa glada skrutt.

 

   

   

Av Camilla - 16 november 2010 13:32

I söndags hittade jag äntligen chokladkakan jag så länge letat efter. Jag har kollat på flera mataffärer men inte hittat den? Men så plötsligt händer det!...   Jag blev superglad!

 

Det är den här jag pratar om...

 

Kolla vilken lyxig guldförpackning den ligger i. När jag öppnade och såg den kände jag mig som Kalle i Kalle och chokladfabriken! Den har ni väl sett hoppas jag!?

  

Viss likhet eller hur? Tyvärr var det ju ingen guldbiljett i min...

  

Så, äntligen den vita chokladen...

  

Måste erkänna att jag blev väldigt besviken när jag tog första biten... Jag vet inte riktigt hur jag föreställt mig att den skulle smaka, men inte som den smakade iaf. Först tyckte jag den var äckligt söt och det räckte med två bitar, sedan var jag nöjd. Men efter att ha tagit en bit då och då, så måste jag säga att den är ganska god. Passade väldigt gott till en kopp kaffe. En chokladkaka har dessutom aldrig räckt så länge som denna, (tog slut igår em) men det räcker med 1-2 bitar så är man nöjd för ett tag. Jag tror dessutom att den är supergod när man gör Gino. Måste testa nån gång.

 

Marabou Vintervit får av mig 3.5 av 5 möjliga. (Eventuellt blir det en 3:a eller en 4:a när jag köpt och smakat en gång till...:) Har ni smakat den? Vad tyckte ni?

 

Ps: Ok, nagellacket var faktiskt snyggare på lördagkvällen med ett matchande armband, om någon undrade..;)

Presentation


Lämna gärna en kommentar när du kikar in! Jag skulle då bli superglad!!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Omröstning

Du som läser min blogg, känner du mig?
 Ja
 Nej
 Nej, men jag vet vem du är

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Google Analytics

Besöksräknare


Ovido - Quiz & Flashcards