Tuffevictor

Alla inlägg under augusti 2010

Av Camilla - 12 augusti 2010 11:32

I tisdags kväll åkte Thomas och jag och kollade på Inception på bio. Lilleman var kvar och busade med farmor och farfar i stugan. Han har så roligt med dem så han märker nog inte ens att vi är borta...  Skönt att veta att han har det bra när vi har lite egentid!

 

  

 

Filmen var helt Ok! Jag hade inge speciella förväntningar trots att den fått väldigt bra recentioner i div tidningar. 2½ timme gick väldans fort och trots att det var fart och fläkt nästan hela tiden så måste jag erkänna att Victor poppade upp då och då i tankarna. Hi hi, man kan aldrig riktigt slappna av. Men det kommer nog det med tids nog...kanske?

 

Handling:

En enkel idé kan vara ovärderlig eller livsfarlig i en framtid där brotten begås i den mänskliga hjärnan. Don Cobb har en unik förmåga att stjäla information direkt från källan, när hans offer är som mest sårbara - i drömmen. När det gäller företagsspionage är Cobb en legend, men det är ett rykte som kostat honom alla möjligheter till ett vanligt liv och som håller honom på ständig flykt.

Nu har han erbjudits en chans att vinna sitt liv tillbaka, om han lyckas med ett sista jobb. För det krävs att han ska tänja gränserna för vad han kan för att lyckas med något ingen tidigare kunnat göra: plantera information i ett annat medvetande.

Men det som kunde varit en perfekt avslutning på en brottslig karriär blir en omöjlig utmaning att överlista en motståndare som verkar kunna förutse Cobbs varje handling. Ingen människa kunde varit beredd på det som väntar. Utom Cobb.

 

Inception kan rekommenderas i höstmörkret! Det var en spännande och lite annorlunda film, men som sagt helt ok!   

Av Camilla - 9 augusti 2010 20:25

Men fy vilken trist och regnig dag det har varit idag! Nu har det äntligen slutat och är ganska skönt i luften. Sitter på stugaltanen och tittar ut på den spegelblanka sjön och bloggar lite oxå såklart!

 

Idag blev det en tur till birsta och sedan en snabbfika hos syrran och buskillarna på Alnön. Victor tycker det är lika roligt att träffa dem varje gång. Synd att de inte kan vara ute och bada bara.. ser inge vidare ut vädermässigt framåt heller... Grr! Vart tog sommaren vägen?

  

  

 

I lördags när Thomas och jag var in på stan och roade oss lite hittade farfar och Victor på lite bus. Ja farmor var nog med på det hon med..;) Nu är det bästa Victor vet att åka skottkärra! Han sitter som ett litet ljus och håller i sig när farfar skjutsar honom. Men ser lite farligt ut, han får nog ha på sig en cykelhjälm nästa gång!..:) Tur det inte går så fort, men oj så skoj Victor hade...grinade varje gång vi skulle lyfta ur honom ur skottkärran. Hoppas han gillar att åka pulka till vintern, det blir bra isf!

  

  

Imorgon hoppas vi att det blir bättre väder och att vi kan vara ute igen. Victor har ju så mycket spring i benen och han längtar nog efter att få ta fram gåvagnen igen. Han är så stadig på benen och han parerar så bra i gräset. Han har bra balans och han springer hellre med vagnen än går. Jag är nästan säker på att han skulle kunna gå utan sin vagn eller att hålla i våra händer. Men så fort jag släpper ena hans hand så blir han lite osäker och sätter sig ner. Ibland går han när man håller honom i en hand och det går ju jättebra, men oftast så sätter han sig ner. Inte för att det är nån brådska, han kommer att gå när han är redo. Lillhjärtat!   

Av Camilla - 8 augusti 2010 18:57

I dagarna två ha det varit konsertfest i stan. I fredags spelade Ulf Lundell och Takida och igår spelade The Baseballs och Roxette på Norrporten arena. Det var mycket folk ute i vimlet!

 

Thomas och jag åkte in en sväng på stan igår eftermiddag och slöt (hmm...heter det så??) senare på kvällen upp med Maria & Anders och Ingela & Ulf. Det blev en lugn tillställning för T och mig men de andra festade loss..eller hur Maria?..  Vi hade haft turen att få ett par Vip-kort av några snälla kompisar, så vi blev bjudna på både mat och två glas dryck på de korten! Tack så mycket Malin och Fredrik!    

 

Thomas drack coca-cola och jag drack vitt vin. Vi skulle ju tillbaka till stugan på kvällen, där Victor var med farmor och farfar medans vi var på stan. Thomas blev den som fick köra. Han ser en aning missnöjd ut över detta beslut..;)

 

Jag ser lite gladare ut...;)

   

God sommartallrik bjöds det på...

   

Lite senare på kvällen fick vi sällskap av Maria och Ingela i Vip-tältet! Partypinglorna!..  

Thomas och jag hamnade på en och samma bild för en gångs skull! Hi hi...

   

Lite mys på Våningens terass hann vi med också.. Så fin utsikt när man sitter där i skymningen....

  

Maria och Anders (i sin finaste pose...;))   

   

 

Det var en riktigt trevlig men lugn kväll för vår del! Vi var hemma vid elva-snåret och Victor sov lugnt och gott i sin säng. Det hade gått jättebra för farmor och farfar såklart. Men det är lite ovant att lämna Victor så många timmar och över nattningen, men det gick ju alldelses galant! Nästa gång kanske vi lämnar honom över natten också..;)      

 

Tack för en trevlig kväll kompisar!   

Av Camilla - 5 augusti 2010 17:49

Men vad glad jag blev när jag fick se dom här små rackarna! Kanske att vi kan få provsmaka några tomater från vårt lilla växthus snart. Gurkplantorna dog bara efter nån vecka så någon gurka blir det alltså inte, men tomater kanske!? Hoppas de växer till sig och blir röda och fina snart!   Gott!

  

Av Camilla - 5 augusti 2010 17:12

Oj vad sommaren och semesterledigheten rullar på fort! Thomas har nu 2 veckor kvar av sin semester och sedan börjar vardagen igen...:( Ska dock inte klaga, har haft en lång och skön sommar med mestadels bra väder. Det har ju varit lite knackigt med sol den senaste tiden men nu börjar det räta till sig igen. Vi har mestadels varit i stugan och tagit det lugnt. Det är så skönt att vakna här på morgonen och Victor kan bara gå rakt ut i det gröna gräset. Det kommer att bli en jobbig höst i lägenheten känner jag, han är ju så van att vara ute i det fria hela dagarna, men får försöka hitta på roliga saker hemmavid istället.

 

Vi har i dagarna haft besök av Victors mormor och morfar. De kom och stannade två nätter med husbilen och det var så mysigt att ha dem här. Victor var så nöjd och glad att få ha dem här några dagar, ja vi med såklart. Vi har badat, tagit långa promenader, ätit gott och bara haft det mysigt.

   

   

   

Victors söta lilla pussmun...  

     

Vagnen är inte bara bra att gå med, man kan sitta och vila i den också..;) 

 

Av Camilla - 2 augusti 2010 20:32

Igårkväll var det denna films tur att avverkas!

  

 

Filmen handlar om Aziz, en äldre irakisk man i sextioårsåldern som arbetar i Jörgens cykelbutik. Aziz är änkling sedan många år men har sonen Sami som han istället lägger mycket tid på. Sami är ihop med Amanda och paret längtar efter att få barn. Men det visar sig att Sami är steril och för att glädja Aziz bestämmer man sig för att fejka Amandas graviditet. Detta visar sig ge många oanade konsekvenser... Filmen handlar dessutom om Aziz problem med kärlekslivet, men han finner till slut en vän och själsfrände i Jörgens mamma Edith som också arbetar i cykelbutiken. Jörgen själv spelar en stor roll och har äktenskapliga problem med sin hustru Lotta, och för att få en coolare attityd och framtoning lär han sig några tricks utav Aziz, men hur ska det gå...?

 

Filmen var som vanligt bra och rolig, som Josef Fares filmer brukar vara! Helt klart sevärd film om man för en stund vill koppla av och få sig ett par goda skratt!   Ibland är det skönt att slippa tänka för en stund och då passar sådana här filmer bra!  

Av Camilla - 1 augusti 2010 15:00

Igår klockan 12.00 döptes så äntligen vår lille son Erik Victor i Lögdö Bruks kyrka. Det var ett litet men mycket fint dop och den gamla träkyrkan passade perfekt att döpa Victor i. Jag måste erkänna att jag länge gruvat mig och varit rädd för att Victor skulle grina och skrika under hela dopet, men ack så fel jag hade. Victor var så duktig, lite smågnäll och lite småskruv i famnen får man ju räkna med. Han sade inte ett knyst när han fick vatten på huvudet, undrade nog mest vad som hände? Han började sedan känna i sitt blöta hår och funderade nog varför mannen i de konstiga kläderna blötte ner honom! Hi hi... Du var så duktig och vi var/är så stolt över dig Victor!  

    

  

 

    

Efter dopet åkte vi alla till stugan och åt smörgåstårta och tårta för att fira Victors dopdag! Då vi hade räknat med regnskurar så hade vi dagen före dopet åkt och köpt ett partytält i all hast. Det blev ju riktigt bra och vi är nöjda med inköpet! Men några regnskurar blev det inte, eller en liten liten, men annars var det ganska varmt och skönt. Men tältet var bra ändå!   

  

  

 

  

Huvudpersonen ville trots alla festligheter ta en tur med gåvagnen...såklart!  

 

Kompisen Wilmer satt nöjt och lekte på filten..

  

Två sammanbitna gullungar... Arvid och Cassandra... 

Och två glada gullungar!..Hi hi...sötisar!  

Skönt att all uppståndelse är över tycker Victor! Och skönt att ta på myskläder och få leka med sina nya presenter.. 

      

 

Tack alla som var med och firade Victors dopdag och gjorde den till en fin minnesdag för oss! Tack även för alla fina presenter och för ert trevliga sällskap!   Ett speciellt tack till Victors farmor och farfar för all hjälp kring Victors dopfirande! Ni är toppen! 

Presentation


Lämna gärna en kommentar när du kikar in! Jag skulle då bli superglad!!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Omröstning

Du som läser min blogg, känner du mig?
 Ja
 Nej
 Nej, men jag vet vem du är

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Google Analytics

Besöksräknare


Ovido - Quiz & Flashcards