Tuffevictor

Alla inlägg under juli 2010

Av Camilla - 21 juli 2010 13:03

På lördagen var det dax för en heldag på Gröna Lund! Arvid hade sett fram emot denna dag och var full av förväntan! Så kul att se...:) Vi hoppade av på Södermalm och gick därifrån via Götgatan till Slussen där vi tog en djurgårdsfärja till Grönan. Arvid som aldrig hade åkt en sådan stor båt tyckte det var spännande. Victor och Alfred sov gott i sina vagnar och märkte inte att de för första gången åkte båt.

 

Här har vi tagit en liten vilopaus vid Medborgarplatsen. Namnskyltarna på barnvagnarna blev för övrigt väldigt uttittade, av främst utländska turister tror jag. Man hörde hur de sa namnen och såg glad ut. De hade nog aldrig sett sådana namnskyltar förut. Många såg även glad ut när Alfred satt i sin bär-ryggsäck och kikade på dem..  Är väl inte så vanligt att de används i storstaden utan mer på fjällvandring och dyl. Men var hur bra som helst att ha den där, Alfred var så nöjd hela tiden!

  

  

På Grönan var det rejält mycket folk! Men det gick ganska bra att ta sig fram med barnvagnar ändå... Varmt var det också, men som tur var var det lite sol-dis..annars hade det nästan blivit för varmt! 

 

   

   

 

Arvid åkte såklart en massa karuseller, till sin stora förtjusning! Jag tycker också att det är jättekul! Men jag åkte faktiskt inget denna dag. Thomas åkte Tuff-tuff tåget med Arvid, det är i klass vad Thomas klarar av utan att bli dålig...hi hi..

        

  

På stora scenen pågick genrep inför kvällens sommarkryss. Vi stod och tittade ett tag och fick se Magnus Carlsson och några snubbar från Danmark tror jag det var. Hörselkåporna kom väl till hands även denna dag.

 

   

Innan vi åkte hem så åkte Christoffer Fritt fall! Han fick åka den själv då ingen av oss andra var särskilt sugen... Bah, jag skulle inte sätta mig i den stolen för 1 miljon tror jag! Skulle nog dö innan vi hunnit ner... Heder till dig Christoffer! (som sittter längst ut och vinkar)

   

Efter en heldag på Grönan då alla var nöjda och glada traskade vi tillbaka längs Strandvägen in till City igen, ja ända till Sveavägen där vi åt på en Mongolisk/Asiatisk restaurang, King Tan. Men de stora grabbarna blev trötta i benen och var tvungna att ta en vätskepaus efter halva vägen...   Arvid var jätteduktig och traskade på utan gnäll, Mosters hjärtegull!

   

Här sitter vi och äter på King Tan. De hade en mongolisk buffe där du själv får plocka på det du vill äta och så steker kocken på det sedan. Hur gott som helst! Sedan hade de en vanlig asiatisk buffe också som du fick äta av hur mycket du ville samt friterad banan och vanlijglass till efterrätt, mums!. Snacka om att vi var mätta när vi gick därifrån! Det var även jättestort där så vi fick ett eget plan där vi kunde breda ut oss med barnvagnar och barnstolar! Är ganska svårt att hitta restauranger där det finns plats för barnvagnar och barnstolar annars.  King Tan kan rekommenderas, billigt och mycket mat som var supergod!

  

Efter maten var det dax att bege oss till hotellet igen, mätta och belåtna samt glada över att ha haft en superkul dag på Grönan! Arvid hade lite energi över till att spexa med Victor innan vi skiljdes åt för kvällen. Victor gillar Arvid jättemycket och det är så roligt att se dem ha kul tillsammans. Victor gillade nog att vara på Grönan också för han satt så snällt i vagnen och kikade med stora ögon hela dagen, förutom vid de två tupplurarna han tog. Alfred var nöjd och glad han med! Duktiga killar vi har!!   

 

Alla sov nog gott den natten efter några intensiva dagar men mycket trevliga sådana!           

Av Camilla - 20 juli 2010 18:57

Efter en härlig hotellfrukost på fredagen begav vi oss vidare till Stockholm. Det var inte så lång resväg så vi kom dit i god tid. Trots Gps så körde vi fel när vi skulle till hotellet! Det är inte lätt att köra i alla tunnlar och Gps-tanten skrek sväng höger sväng höger trots att där bara fanns en stenvägg!    Ha ha...vi höll på att bli tokig och vi körde såklart fel i en av alla tunnlar. Men efter att vi sansat oss lite och orkade lyssna på Gps-tantens råd så gick det bättre..:) Beundrar verkligen alla Stockholmare som kör i den trafiken varje dag! Fy bubblan säger jag bara...

 

Efter incheckning på hotellet gjorde vi en repa på drottninggatan och Gallerian för lite shopping!

  

Därefter blev det en prommis genom Gamla Stan. Det var lite småkrångligt att ta sig fram med vagn då det var väääldigt mycket folk där! Men alltid lika mysigt att strosa där... 

  

Middagen intog vi på en mysig Oleary´s som låg på en tvärgata ner från Järntorget och ner mot slussen. När vi var mätta och belåtna blev det en skön kvällspromenad tillbaka längs Skeppsbrokajen och sedan vidare upp genom Kungsträdgården. Efter Skeppsbrokajen hade de största privata yachten LeGrand Blue lagt till! Den hade även en egen helikopter! Ägaren var tydligen nån Rysk mångmiljardär eller nåt sånt! Vore inte helt fel att ha en sån!

I Kungsträdgården uppträdde Pain of Salvation. Det tyckte Arvid var jättekul och han headbangade till Victors stora förtjusning! 

     

   

Grabbarna var så snälla och duktiga även denna långa och händelserika dag! Efter en god natts sömn på hotellet stod Gröna Lund på schemat på lördagen...     

Av Camilla - 19 juli 2010 18:58

På torsdagen var det Furuvik som stod på tur. Solen sken även denna dag och det var varmt och skönt! Nästan för varmt, men det får man väl inte säga?..Hi hi..

Det blev en heldag där, från nästan öppning till stängning men Arvid hade nog kunnat vara där hur länge som helst! Det som hägrade mest var nog karusellerna, djuren var inte så intressanta efter en tag, men vi gick runt och hann nog se de flesta djuren.

Jag åkte också en karusell med Arvid, tekopparna! Hi hi...är barnsligt förtjust i karuseller och ju mer de snurrar desto bättre! Arvid åkte den flera gånger, lyllos han..;) Jag spelade även på ett snacks-hjul. Mitt nummer passerade med en hårsmån, stannade på mitt nummer med slog över till nästa,  jag blev lite småsur ett tag...hade suttit fint med 2100 gr ostbågar! Men var väl nån mening med att jag inte vann...:)

 

Victor och Alfred var så snälla och duktiga hela dagen. De var glada och tyckte nog det var kul att se alla människor som var där. Victor är ju lite liten för att kunna titta på djuren, men han hängde mestadels utanför vagnen och var nyfiken på det mesta. Men några sköna tupplurar i vagnen blev det iallafall...kan ju inte orka med allt hela tiden. Vårt lilla hjärtegull!    

 

Här kommer en bildkavalkad från dagen..

  

  

  

  

 

   

    

  

  

På fredagen drog vi vidare mot Stockholm efter två mycket roliga och trevliga dagar i Gävle...

Av Camilla - 19 juli 2010 13:55

När vi kom fram till Gävle på onsdag em checkade vi in på ett hotell mitt i stan. Härligt att kunna lämna bilen för att sedan gå och utforska staden till fots. Efter att all packning burits in på rummen, som för övrigt var mycket fina, så begav vi oss ut i den otroligt heta eftermiddagen/kvällen. Luften stod verkligen stilla! Puh! Men skönt var det...

  

  

Middagen intogs på en kinarestaurang, det fungerar alltid! Efter middagen tog vi en promenad till den gröna parken som liggernästan mitt i stan. Det var otroligt fint!

      

Alfred hade en egen liten utsiktsplats där han satt i bär-ryggsäcken på pappas axlar... Han var hur nöjd som helst, såg ut som han var på safari..:)

   

Parkpromenaden ledde oss till en stor och fin lekpark där vi stannade till en stund så Arvid fick leka lite. Victor gungade en stund han också. Fin lekpark som kan rekommenderas!

  

Därefter bar det av in till city igen. Där pågick nån sommarkväll eller var det hette, på onsdagar är det tydligen uppträdande mm på torget. Var rejält mycket folk ute och vimmlade och på scen stod Patrik Isaksson och sjöng. Tur att vi hade Victors hörselkåpor i vagnen, han tyckte dock inte att det var så kul att ha dem på...syns på hans min va? Hi hi..

  

  

Måste säga att Gävle är en riktigt fin och mysig stad. Jag har aldrig varit där förut men av det lilla jag/vi han se så blev jag positivt överraskad.

 

Efter vimmel i city så var det dags att bege sig hemåt hotellet och det var långt efter läggdax för småttingarna. Vi sov gott allihopa efter en händelserik dag, trots att rummen kändes som en bastu!... På torsdagen stod Furuvik på schemat och det var bäst att vara utvilad...

Av Camilla - 18 juli 2010 21:31

  

Nu är vi hemma igen efter en liten semestertripp till Gävle och Stockholm. Vi åkte tillsammans med syrran & co och det har varit intensiva dagar med massor av trevligheter! Det har varit sjukt varmt, men bättre det än regn! Vi har hunnit med både Furuvik och Grönalund! Lek i lekpark, Strosa i Gamla stan, shopping i Gallerian, båttur, goda middagar och massa massa mer! Jag är så trött att jag inte orkar blogga så mycket ikväll! Men jag kommer att uppdatera er så snart jag har tid! Jag lägger ut några bilder idag så kommer fler vid ett senare tillfälle. (Har ju "bara" knäppt 261 kort!) 

Här har vi vårt första fikastopp på Sveriges finaste rastplats (framröstat 2008) vid Ångersjön. Det var jättefint och fikat smakade gott såklart!  

   

   

   

Nu hägrar snart sängen. Det ska bli så skönt att sova i sin egen säng även om det varit sköna hotellsängar vi sovit i. Det gamla ordspråket "Borta bra men hemma bäst" stämmer ganska bra tycker jag!    

Av Camilla - 13 juli 2010 23:13

Visst är vädret underbart! Det finns inget som slår den svenska sommaren när det är så här varmt och skönt! Mycket sol och bad i sjön (24-25 grader i vattnet!) har det blivit de här senaste dagarna. Victor älskar verkligen att bada, så fort pappa Thomas tar fram vattenslangen och börjar fylla i hans lilla pool så skiner han som en sol och kryper dit. Han har varit lite reserverad mot sjövattnet, tycker nog sjön ser stor och farlig ut. När man gått ner till vattnet med honom så har han klamrat sig fast som en igel runt halsen. Men nu de senaste dagarna har han vågat sitta på bryggan och sprattla med benen i vattnet, så snart vågar han nog sitta och bada vid sandstranden också. Men det är bra att han har respekt för vattnet och inte kryper/går dit med sin gåvagn stup i ett. Då är rabatterna roligare! Hi hi...dit vill han hela tiden för att ta en näve jord att smaka på. Busunge!

 

Appropå nåt helt annat. Jag tycker att tistelblommorna vid stugan är så vackra! De är så fint lila och så söta fast de är så taggiga... Dålig på att knäppa kort bara... men ni ser ju iaf hur de ser ut.

      

När vi åkte hem från stugan härom dagen tyckte Victor inte att det var så roligt att sitta still i bilbarnstolen. Jag fick ge honom nya saker med jämna mellanrum för att han skulle vara nöjd. Han fick låna min kamera och lyckades knäppa ett kort på sig själv! Hi hi...duktig kille. Vad tycker ni om fotografen? Duktig va?

  

Av Camilla - 11 juli 2010 19:37

Just det, kuddarna från Hemtex blev jättefina i sovrummet i stugan. Hittade även en gardinkappa i samma mönster som jag också köpt. Den skall dock delas i två delar och bli två kappor, tur att svärmor är duktig på att sy!   Blir nog riktigt fint. Kanske det kommer nån bild vid senare tillfälle!  

Av Camilla - 11 juli 2010 17:05

Nu har det gått några dagar sedan jag uppdaterade bloggen. Men vädret har varit så otroligt fint så vi har mestadels varit i stugan och haft lata dagar med sol och bad...  

 

I torsdags var vi dock in till stan där Gatufesten pågick och såg EMD, åt på kinarestaurang och sedan blev det en sväng på tivoli där kusin Arvid åkte karusell... Solen sken, det var mkt folk och rörelse och Victor tyckte det var spännande och kul!

  

  

  

  

 

Här kommer lite bilder från stugan och lata sköna dagar! Underbart med semester!


   

 

 

 

    

Igår kom mamma och pappa och hälsade på med sin nya husbil!   Den var jättefin och mysig och den ser vi fram emot att få låna framöver!   De premiärsov i den i natt och de hade sovit gott i den! Solen sken idag också och vi har solat och badat och ätit frukost och lunch ute tillsammans med dem! Så mysigt! Kul att ni kom och övernattade i Lögdö.

 

     

Nu är vi hemma i stan igen och tvättar lite och fixar inför semestertrippen på onsdag. Men jag tror att vi åker tillbaka till stugan ikväll och hoppas på att solen skiner imorgon när vi vaknar!   Hoppas ni alla har det skönt i sommarsolen på dagarna!       

Presentation


Lämna gärna en kommentar när du kikar in! Jag skulle då bli superglad!!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Omröstning

Du som läser min blogg, känner du mig?
 Ja
 Nej
 Nej, men jag vet vem du är

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Google Analytics

Besöksräknare


Ovido - Quiz & Flashcards