Tuffevictor

Alla inlägg under juni 2010

Av Camilla - 11 juni 2010 18:47

Igår åkte vi till stugan och kollade till vårt nya växthus. Vi var lite rädda att de inte skulle ha fått tillräckligt med vattning, speciellt gurkplantor ska ha rikligt med vatten har vi hört, men de levde. Har ju iof inte varit speciellt mycket sol de senaste dagarna så var ingen fara att jorden skulle ha torkat inne i det "varma" växthuset. Tror även att svärfar kanske vattnat på lite när han varit där i början av veckan.

 

Thomas passade även på att spola av trallplattorna och solstolarna vid friggan, så nu väntar vi bara på att solen ska komma! Blir så varmt och skönt i lä där. Victor satt och kikade intresserat som vanligt. Allt är nytt och spännande för lillhjärtat!   Men så busar han till det lite med sig själv då och då!..Här är det kepsen som ryker!

       

Pappa fixar och donar... här ska vi ha många lata sköna dagar i sommr!

   

Och titta vilka fina tomater vi redan fått i vårt växthus!!

   

Okay då...skojja bara! Hi hi...så här såg det ut..inte mycket som har hänt ännu...

    

Av Camilla - 10 juni 2010 14:54

Hur härligt ljuvlig röst har, eller hade, inte "IZ" Kamakawiwoóle. Jag kan lyssna på den här låten om och om igen... När jag väntade Victor, och behövde lugna ner mig i den stressade tillvaron, så lade jag mig ofta ner på soffan och spelade denna låt om och om igen.... Den är ofta med på filmer, kanske ni känner igen den? Lyssna och njut!

 

 

Av Camilla - 9 juni 2010 13:30

Skatteåterbäringen"!

 

Måste säga att jag blev glatt överraskad när jag kollade mitt bankkonto idag! Skatteåterbäringen hade kommit och helt plötsligt hade jag ju blivit rik! Hi hi, närå..så mycket var det inte, men fick iallafall inte restskatt som jag brukar få nästan varje år! När man är mammaledig och sparar in på dagar så blir det inte så mycket i plånboken varje månad. Så skatteåterbäringen var extra välkommet i år!   

 

Kul, undra vad man ska inhandla för dessa slantar då??

     

 

En väska kanske? Har ju dille på väskor! Men en sån här väska kostar mkt mer än vad jag fick i skatteåterbäring, men drömma kan man ju!

  

Men lär ju gå till....


           

Av Camilla - 7 juni 2010 20:16

Idag på fm sken   och det var riktigt varmt! Bestämde då träff med Malin och Wilmer för en lunch på Norra Berget. Härligt med en långpromenad tänkte jag.. Men ack så låååång den var. Puh vad trött och slut jag var när jag kommit halva stadsbacken, och då var det ju en bra bit kvar upp till Norra!    Var tvungen att ta en liten paus och passade då på att knäppa ett fint kort över Sundsvall. Solen sken rakt i ansiktet och jag flåsade vidare uppåt. Kändes som jag aldrig skulle komma fram. Victor låg nöjt och sov i vagnen som tur var.   

Jag kom dock fram till slut och det kändes som jag sprungit ett maraton! Men hade gått från Granlo och upp på Norra på ca 50 minuter och det tycker jag är helt ok!   

Men måste erkänna att jag känner mig ganska mör i benen nu. Var inte lika jobbigt att gå hem, men var ganska skönt att sätta sig och slöa lite i soffan sedan!

 

Victor och Wilmer blir nu glada åt att se varandra! Det är så kul att se. De är så snälla och goa våra små prinsar!   

     

  

När vi kom hem var Victor helt slut och sov i 2 timmar! Det tar på att vara ute i friska luften!

Så här trött var lilleman och hittade en ny skön stil att sova i.. hi hi....lillhjärtat!

       

 

Tack Malin och Wilmer för en mysig måndag!   

Av Camilla - 6 juni 2010 21:07

Ja, nu är det bara att hålla tummarna på att vi har gröna fingrar! Idag har vi satt fyra tomat- och två gurkplantor i vårt lilla växthus..:) Utanför växthuset satte vi smultronplantor. Det skulle ju vara så otroligt kul att kunna skörda sina egna tomater, gurkor och söta små smultron, mums! Jag tror dock att tomatplantorna står lite väl nära varandra, men får hoppas att det går bra ändå! Lyckas vi få lite skörd kanske vi utökar till nästa sommar! Hi hi.. Ett kul experiment blir det iallafall.   

 

        

        

Lilleman satt i gräset och kikade och undrade nog vad vi höll på med!

  

Den här helgen har gått otroligt fort! Vi har haft ganska mycket att stå i och då brukar det ju gå undan. Men det är inte alltför långt kvar innan pappa Thomas får semester! Vi längtar! Hoppas på att den riktiga värmen kommer snart också!   

Av Camilla - 5 juni 2010 21:56

Idag har vi haft en heldag i stugan. Det har varit hyfsat skönt väder men blåsigt som attan! Gillar inte blåst men idag var det bra eftersom sängkläderna vi tvättat hemma snabbt torkade i vinden.

 

Det blev mycket fejning då bla friggeboden städades efter vintern och sängarna bäddades rent med de nytvättade sängkläderna. Thomas tvättade bilen och satte ihop en planteringslåda och ett litet växthus.( Eller mer som ett litet plasttält.. hi hi). Imorgon är det tänkt att det skall planteras tomater, gurka och paprika i lådan med plasttältet över..:) Ni ska få se bilder imorgon!  

Lilleman har suttit i vagnen och kollat på och haft det lugnt och skönt. Han trivs att vara ute och gillar speciellt att sitta och dra fingrarna i gräset...:)

Lite bilder från dagen...

Storstädning!

   

Lunch ute i det fria! Kul tycker Victor..  

   

Inte lika kul att sitta fastspänd i barnvagnen...  

  

Men dessto gladare blev han för att få sitta i gräset samt pröva att ta några steg! Så fin!  

  

  

 

Vi hade en bra dag ute i stugan trots mycket fej! När vi kom hem så var det ju tyvärr lite fej kvar här också. Nu sitter gardinerna uppe i vardagsrummet också men orken tog slut efter att ha strukit fyra gardiner   , så sovrummet är fortfarande kvar!  Får bli morgondagens bekymmer. Snart är det dax att sova....zzzzzzzzzzzz. Godnatt! 

Av Camilla - 5 juni 2010 21:19

Igår var det en låååång dag! Victor vaknade tidigt, typ 06.30, och ville inte somna om. Det var bara att kliva upp och inse att lägenheten fortfarande var i kaos. Eftersom vi inte riktigt visste när målarna skulle komma och fortsätta sitt arbete så begav vi oss på en tidig promenad inåt stan. Victor har blivit så dålig på att somna i vagnen nu, han vill bara se allt som händer omkring honom, alla bilar, cyklar, människor osv osv. Jag var till sist tvungen att sätta mig på en bänk vid Mittuniversitetet och där fick han till slut ro till  att somna en stund. Jag satt och solade och njöt i solen. Skönt!

  

Därefter så träffade vi Malin och Wilmer för en snabbfika på Barista. Trevligt trevligt!

 

Efter snabbfikat så åkte vi sedan till farmor och farfar där Victor fick stanna medan jag passade på att ränna runt lite på stan. Tänkte försöka hitta nått nytt åt både Victor och mig själv. Men då man har tid att gå själv så irrar man mest runt som en yr höna och flaxar hit och dit i tron om att man ska hitta nåt bättre i nästa butik. Till slut blir man nästan utan och får bara ta det första bästa för att iallafall ha köpt något! Hi hi, men lyckades hitta några plagg åt Victor och några åt mig.

 

När Thomas slutade jobbet så åkte vi tillbaka till farmor och farfar och fick middag där. Skönt att slippa tänka på det i kaoset hemma. Eftersom Victor tycker det är så kul att vara borta så kunde han såklart inte sova där. Så snart vi satte honom i bilen så somnade han på direkten. Vi fick då åka några extra varv runt stan innan vi åkte hem bara för att lilleman skulle få sova en stund och inte bli övertrött till kvällen.

 

Väl hemma var det bara att sätta igång med kvällsbestyr för Victor medans Thomas putsade alla fönster, som målarna kladdat ner. Därefter fick han läsa nattsagor för lilleman och jag började dammtorka och stryka gardiner till köket och "tredje rummet" som vi kallar det. Ja, det blev bara de två rummen gjorda. Mer orkades inte på en fredagskväll. Blev nya gardiner uppsatta och det blev somrigt och fint.

      

Snacka om att soffan var skön att sjunka ner i efter denna lååånga dag! Vi kollade klart på ett avsnitt på en serie som vi ibland följer. Sedan var det natti natti! ... Zzzzz.  

?

Av Camilla - 4 juni 2010 21:06

Idag kom ett nytt paket på posten och nu kan jag avslöja vad det var som jag skickat efter på nätet för en tid sedan! Jo, två halsband och 1 armband med namnbrickor på. Svårt att se på bilden, hade ju inte världens bästa tröja på mig för att fota halsbandet!

  

På mitt står det ju såklart Victor och Thomas och på armbandets bricka står det Victor.   

Jag hade ju som sagt beställt två halsband, ett till mig och ett till syrran som hon skulle få i morsdagspresent. Men när jag tittade närmare på halsbanden så såg jag till min fasa att det stod  Thomas och Victor på båda!! Det skulle ju stå Arvid och Alfred på det ena av dem! Usch vad besviken jag blev! Nåt hade blivit galet i beställningen men nu har jag fått två nya brickor med de rätta namnen. Jag hade tänkt att överraska syrran med halsbandet men igår när jag var där så började hon att prata om just sådana halsband!? Vad precis! Då var jag tvungen att avslöja att jag köpt ett åt henne. Då blev hon glad och sa att det var tur att hon inte gjort en egen beställning. Jag är nog världens bästa syrra jag...   

Presentation


Lämna gärna en kommentar när du kikar in! Jag skulle då bli superglad!!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Omröstning

Du som läser min blogg, känner du mig?
 Ja
 Nej
 Nej, men jag vet vem du är

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Google Analytics

Besöksräknare


Ovido - Quiz & Flashcards