Tuffevictor

Alla inlägg under april 2010

Av Camilla - 21 april 2010 20:12

Idag var det vägning och mätning på BVC. Jag hade sett fram emot att få veta hur mycket Victor gått upp, känns som han blivit mycket rundare och tyngre att bära nu på slutet. Jag tänkte att han väger nog minst 8 kilo nu! För 1 månad sedan vägde han 7445 gr och var 70,5 cm lång.

Så lurad man kan bli, vågen visade 7550gr!? Hur kan det vara möjligt? Jag litar dock inte på vågen som de har på BVC, siffrorna far och hoppar hit och dit när Victor rör sig. Han låg som en pinne med huvudet strävandes uppåt och viftade med armar och ben. Vikten pendlade upp och ner men tydligen så visade den mest på 7550gr enligt sköterskan. Han hade iallafall skjutit iväg på längden för nu var han hela 74,5 cm. 4 cm på en månad är väl ganska mycket? Kan inte låta bli att bli lite orolig över hans lilla viktuppgång. Börjar genast tänka på att något är fel med hjärtat igen, men får innerligt hoppas att jag har fel och att vågen visade fel också! Den 3 maj är det dags för hjärtultraljud som tur är. Får kolla både hjärtat och vikten då.

 

Fick även telefonsamtal från barnmottagningen angående de blodprover vi tog förra gången vi var där. De flesta proverna såg bra ut förutom att blodvärdet samt IGG-värdet (eller nåt sånt) var lite låga. Det kunde tyda på att han kanske hade nån liten infektion när vi tog proverna, men för säkerhetsskull ville de ta nya prover. Jag blir tokig på allt som skall utredas till förbannelse! Visst, det är bra att utredningar görs, men ju mer man utreder dessto mer kan de hitta att utreda vidare osv osv. Man blir bara orolig i onödan för oftast är det ju ingenting! Hoppas det inte är nåt nu heller...suck! Vad gäller hörselnedsättningen vet jag inte vad de kommit fram till? Hon sa bara att proverna såg bra ut? De tittade kanske efter nån infektion eller dyl som kan ha orsakat den. Får väl veta mer angående detta hoppas jag.

 

Tur att lilleman är pigg och glad. Han vaknade klockan 5 imorse och var piggelin! Jag flyttade över honom till min säng och försökte få honom att somna om, men icke! Hi hi. Han var i sitt esse och började klappa händerna! De har han aldrig gjort själv förut, men imorse då kom det! Nu har han klappat händerna hela dagen när vi sjungit " Klappa händerna när du är riktigt glad".  Det händer så mkt just nu. Igår började han helt plötsligt att prata riktigt med da-da, na-na, ma-ma och hela dagen idag har han pratat och pratat...och klappat och klappat  Så härligt att höra!! och se!!

 

  

  

   

  Mamma och pappas lilla   

Av Camilla - 20 april 2010 21:12

Kommer ni ihåg de där skärmkepsarna man hade när man var liten? De där med genomskinlig skärm med text på. Jag hade en grön med texten: Liten men tuff! Det stämmer verkligen på vår lilla knus. Tycker han ser så tuff ut på de här bilderna som jag knäppte idag! (De sista bilderna med den här kameran för nu har jag fått min nya fina rosa kamera...:))  

 

  

Mössan hade gjort en snygg frippa när vi kom in efter promenaden. Blåste som attan idag också, såg skönare ut än vad det var! Brr..

  

Busig som få är han! Han har alltid nåt lurt på gång...  

 

  

På den här bilden ser han ut som självaste Jerry Williams! Hi hi..han har tagit efter hans stil med handen vid örat!

 

Efter en dag full med bus så somnade Victor själv i sin säng. Thomas hade läst sagorna och lade honom i sin säng för att jag sedan skulle gå dit och få honom att sova. Men det blev tyst på direkten och när vi gick dit och kollade hade han somnat gott...lilla hjärtat!    

 

Imorgon ska vi på BVC och väga och mäta honom. Jag hoppas verkligen att vågen visar resultat! Tycker att han blivit lite rundare om kinderna, men är ju svårt att avgöra själv när man ser honom varje dag! Spännande!

Av Camilla - 20 april 2010 10:57

Nähä...för er som undrar så vann jag inte någon sittsäck på min slogan...  Jag som tyckte den var så bra...hi hi... Men men, smaken är som baken! Den som vann första pris: Why wait?! Just SIT ON IT! Hmm...min var bättre men kanske det inte passade med "häcken" ha ha... ja ja..jag är inte bitter...  

 

Nu är jag med i en ny tävling via en annan blogg och hoppas nu på att vinna ett fint halsband med brickor med namn eller annan text på. Finns hur många tävlingar som helst så bara att deltaga och hoppas på det bästa!

 

Nu vaknar lilleman från sin fm-lur!...nu blir det till att leka nån timme och sedan får det bli en långprommis så han får sova i vagnen på em-luren.   skiner idag och blåsten verkar ha gett med sig lite! Igår blåste det sjukt mycket...

 

Ha en bra dag alla!      

Av Camilla - 18 april 2010 21:55

Idag har det varit en äkta slösöndag. På fm blev det iof en tvåtimmars promenad i solen och tyvärr också blåsten! Brr...måste den där blåsten alltid förstöra de soliga dagarna, blåst är bland det värsta jag vet!   Ja, nu tog jag kanske i, men jag blir irriterad av blåst.

 

Efter promenaden blev det lyxlunch då resterna från pizzan intogs. Oj vad god den var i dag också...   Sedan har dagen rullat på med lek med Victor, småplockande av leksaker, kläder mm, lagat mat (taco-kyckling) badat Victor, läst saga för Victor och nattat Victor. Nu sitter jag här och väntar på att Thomas skall komma med en nattamacka med ägg på.

 

Här kommer lite bilder från den goda tacokycklingen! Recept kan ges om det är någon som är intresserad! Är jättelätt att göra och så god!

 

        

 

  

 

Måste även rekommendera den köksapparat som används som flitigast här! = Riskokaren!. Jag var länge emot att köpa en sådan, har så många apparater som bara står, ex fritös, popcornmaskin, äggkokare, smörgåsjärn, innegrill mm mm...listan kan göras lång! Men Riskokaren är så bra! Bara att fylla i vatten och ris och slå på..vips så är riset klart. Fluffigt och gott blir det också!! Bränner inte fast i botten och kokar inte över heller!...

 

  

 

Nu kommer Thomas med nattmackan. Nu får det vara bra med bloggande för ikväll. Godnatt!

Mat
Av Camilla - 17 april 2010 19:52

Nu har jag äntligen kommit fram till vilken kamera jag ska köpa för födelsedagspengarna. Det blev en tur till Birsta idag på jakt efter just den, men tror ni att den fanns? Nä precis...   Trots flera stora elkedjor fanns den inte på någon av dem! Nu blir det till att beställa den på nätet istället. Kanske var lika bra att den inte fanns nånstans idag, för har nu hittat ett bra företag att beställa den via och där får man även 2 biobiljetter! Den var även billigare på nätet och den kommer ju bara inom ett par dagar! Den här blir det!

 

   

 

Snygg va? Hi hi, blir en rosa trots allt...har haft en grå så länge så nu vill jag ha en med lite färg! Tycker den är så fin och Thomas säger att den är bra också, det är ju alltid en fördel..:)

 

Efter en dag med kamerajakt så blir man ju hungrig som tusan! Tur att det blev hemmagjord pizza till middag. Så gott! Har hittat ett sånt bra recept på pizzadeg på nätet och den blir lika fluffig och god som BiteLine pizza! Nu är man mätt i magen och det blev nästan en halv plåt kvar...ser redan fram emot lunchen imorgon!

 

   

 

Nu ska jag strax natta Victor, pappa Thomas har just läst klart sagorna. Sedan blir det mys framför tv:n, är ju start av tredje delen i Millenium-serien! 

 

Avslutar med en bild på lille pajasen! Han är en riktig spexare lilleman!..   

 

    

Av Camilla - 16 april 2010 21:10

Tänk att det redan är fredag och helg igen! Den här veckan har bara susat fram och jag fattar inte vart tiden tar vägen? Ska dagarna och tiden gå så här fort hela tiden så dröjer det inte länge innan Victor börjar skolan, tar körkort och flyttar hemifrån! Nä, nu får tiden sakta ner tycker jag...

 

Idag har Laila från Hörselvården varit här på besök. Hon är hörsel-/specialpedagog och hon skall vara till stöd och hjälp för både oss och Victor framöver. Hon är jätteduktig och vi är så glada att ha henne till hands. Eftersom vi inte vet hur mycket hjälp, om någon, Victor behöver i sitt språk så vill hon trots detta komma med jämna mellanrum för att skapa en relation med oss, och det är ju jättebra!. Idag har hon lekt lite med Victor och gett oss lite tips och råd hur vi ska göra för att underlätta hans språkutveckling. Laila har inte träffat Victor sedan före jul och hon tyckte såklart att han blivit jättestor och duktig! Hon tycker att han är så söööt! Ett litet charmtroll  Vi hoppas såklart att Victor inte ska behöva så mycket hjälp men det är fantastiskt vilken bra hjälp det finns att få.

 

Victor har varit lite gnällig ett par dagar nu och jag ser att hans små tänder börjar att komma upp i nedre tandraden. Har börjat borsta med tandborsten där och han tycker det är så skönt! När jag slutar så börjar han skrika, gapar stort och vill att jag ska göra mera! Det river nog skönt i hans kliande mun!

  

   

 

I helgen har vi inget inplanerat och får ta dagen som den kommer. Såg ut som det skulle bli dåligt väder imorgon så då kanske det får bli en mysig innedag. Nu blir det lite tv och sedan natti natti, känner mig lite trött eftersom lille prins vaknar prick 07.00 varje morgon för nya bus...         

Av Camilla - 15 april 2010 21:05

Idag har Victor lärt sig att vinka Hej då!.. När man står i hallen och säger hej då så vinkar han med sin lilla hand!   Så gulligt! Mamma & pappa blir så stolta!   

   

Han har även lärt sig att kasta bollen till mamma...fast blev nog mest några lyckoträffar..:) Men han älskar att sitta på golvet och se bollen komma rullandes mot sig, han blir så uppspelt att han slänger sig efter bollen, bäst att lägga kuddar runtom. Kanske en blivande målvakt?...   

Victor har även lärt sig att teckna lampa med händerna. Det är ganska otroligt att barn lär sig tecken så snabbt! Stödtecken främjar talspråket och alla barn skulle behöva stödtecken när de är små och ska lära sig prata. Vi gör stödtecken på ex lampa, klocka, mamma, pappa, blomma, katt, hund mm. Han hör ju allt vi säger men kan vara bra att förstärka med tecken. Får se vad nästa tecken han gör blir!  

Tänk vad mycket man ska lära sig innan blir stor! Blir man någonsin slutlärd? Nä, det blir man nog inte... alltid lär man sig nåt nytt! Tur är väl det...:)

Av Camilla - 14 april 2010 15:01

Idag har Victor och jag lunchat med Anna och sockersöta Agnes! Lunchen blev på Barista som ligger en bra bit ned på Storgatan. Det var faktiskt jättebra ordnat för småbarnsföräldrar och det tror man ju inte när man kollar in och ser den trendiga inredningen. Längst in i ett hörn har de gjort som en liten lekhörna med grind så man kan stänga in sig och låta barnen leka fritt. Det är dock bara ett bord där så det gäller att vara tidig ifall man vill sitta där! De har leksaker, massa barnstolar samt en micro där man kan värma medtagen mat till småttingarna.

 

Maten var väl sådär, kan inte ens uttala vad det var jag åt, men var som tortillabröd med kyckling och ruccola (stekt i stekpanna el dyl) samt en bulgursallad till.

 

Efter lunchen gick jag på H&M en sväng och köpte ett jättemysigt nattlinne, som jag egentligen inte behöver, samt ett par svarta leggings med dragkedja nertill. Var nog första plagget jag någonsin köpt oprövad, men döm om min förvåning så satt de riktigt bra när jag provade dem hemma sedan.   

 

Här kommer bilder från den trevliga lunchen.

 

  

 

  

  

 

På väg hem från stan hittade jag ett riktigt vårtecken... Blåsippor!

 

Blåsippan ute i backarna står, niger och säger att nu är det vår!   

 

  

 

Tack Anna och Agnes för en trevlig och mysig lunch!

Presentation


Lämna gärna en kommentar när du kikar in! Jag skulle då bli superglad!!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Omröstning

Du som läser min blogg, känner du mig?
 Ja
 Nej
 Nej, men jag vet vem du är

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Google Analytics

Besöksräknare


Ovido - Quiz & Flashcards